Feb 7, 2023, 10:31 AM

Ледена стерилност 

  Poetry
343 3 3

Как се диша в тая страшна ледност,
как в гърдите въздухът минава?
Не разбирам лудата потребност
на бездушие да се прощава!

Пред коварството да бъдем тихи
и пред подлостта тъй безразлични.
Целите сме омотани в дрипи
от безчувствие и неприличност.

Може би сковани в ледовете,
чувствата ни са се вцепенили.
Думите се сблъскват с ветровете
и не знаят вече що е милост.

О, ще дойде време, знам, ще дойде,
ще се пита всеки откъде ли,
се взривяват непрестанно бомби? –
взривове в душите ни родени!

За да дойде краят най-върховен,
оня – на страданието земно.
Кой ли не разбира, че свободен,
значи да надмогнеш тая тленност!

Всичките безумия просташки,
всичката размазана сервилност.
Осъзнаването най е страшно –
вътрешност от ледена стерилност!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Осъзнаването най е страшно –
    вътрешност от ледена стерилност!"
    Прекрасно е, Дани!
  • ... и да приемаш собствените си избори - те ти дават и те ти взимат свободата ..много емоция си вложил, Дани
  • ”Кой ли не разбира, че свободен,
    значи да надмогнеш тая тленност!”
    Дани!👍...Прекрасно е.
Random works
: ??:??