Jun 29, 2007, 10:05 AM

ЛЕКА НОЩ 

  Poetry
904 0 2

ЛЕКА НОЩ

Лека нощ! Но на кого ли?

Защо заспивам пак сама?

Навън извива кръшни трели

славейче, запяло във нощта.

Лека нощ! Поредна вечер

гушнала възглавница една.

Заспивам аз. Навън луната свети.

Очите ми притваря самота.

Звездите галят ми косата.

Спомените пак нахлуват в мен.

И във тъмното безвремие

опитвам да потъна в съня студен.

Лека нощ! По дяволите! Казвам го на себе си!

Заспивам в тъжна самота.

А утре пак ще бъда себе си.

С усмивката голяма на уста.

24.06.2007

© Мириам All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??