Dec 17, 2006, 5:07 AM

"Лека нощ моя любов"  

  Poetry
9286 0 5

При мен се притаи отново нощта.
Умореното слънце очите си затвори.
Притихна вятърът под старата стреха.
Сгушиха се птичките по зелените клони.
Един след друг заспиват прозорците.
Започват серенада влюбени щурци
и се надпяват румолящите извори.
(Защо ли в такава нощ, не ми се спи?)

"Лека нощ моя любов"
отпускам се в самотното легло
и тихо на вятъра го прошепвам ,
а той под старата стреха заспал
чува и отлитна далече, далече.
За да погали косите ти вместо мен сега
след самотния ти, тежък ден.
и да ти пожелае добра да е нощта...
(Нима са преграда километрите за любовта?)


"Лека нощ моя любов"
опитвам да заспя, но очаквам унесено
да ме погали вятърът, приятел мой стар
и ми го прошепне, както всяка нощ до днес,
да спя спокойно и лека да ми е нощта.
Докато ни има, няма да угасне нашата любов.
Граници и време ни делят, а тя не остарява.
И как ли в този свят човекът би живял,
ако "Лека нощ" никой не му пожелава?..

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Докато ни има, няма да угасне нашата любов.
    Граници и време ни делят, а тя не остарява.
    И как ли в този свят човекът би живял,
    ако "Лека нощ" никой не му пожелава?..
    * * *
    Чудесно послание носи стихът ти, Пепина! Сърцето се усеща живо, когато има за кого да тупти!
    Искрени поздрави! Прегръдка!
  • Много хубав стих, истинен и надежден.

    Поздрав и усмивка.
  • Искрен стих!
    Поздрави, Пепина!
  • Поздравления!
  • И на мен ми хареса Пепина!
    Поздравления!
Random works
: ??:??