Mar 1, 2016, 10:23 PM

ЛЕКАР - в памет на д-р Васил Ковачев 

  Poetry » Civilian
265 0 0

И ти, о смърт, не си така

                       зловеща,

пред това сърце огромно

                       и горещо

раздало всеки трепет свой

                       на другите.

Сърце в гърдите на човек

изправил се пред теб

с безсънните си нощи,

с ръцете уморени

и чело във пот.

Възвръщащ хората

към нов живот.

Така че спри се,

смърт зловеща.

Преградата пред теб

е едно сърце човешко.

Сърце на лекар.

© Лиляна Стаматова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??