Oct 16, 2014, 6:33 PM

Леко ретро 

  Poetry
781 1 11

Не зная сам какво да ти разкажа,
но няма нищичко сега да скрия -
цигарите не мога да откажа
и не замръквам вкъщи без ракия.


Понякога подреждам думи прости,
но винаги с любов за теб подбрани.
Върти се в танц моливът ми подострен
в релефа на мазолестите длани.

 

Рисувам върху бялата хартия
очите ти като маслини южни.
Отпивам от проклетата ракия
и в рими казвам, колко си ми нужна.

 

Защото този свят е много празен,
когато с тишината го споделяш...
И всеки стих е само вик разказан
в следобеда на моята неделя.

 

Под някой стар часовник с петолъчка,
когато пак се срещнем - леко ретро,
аз ще целуна мъничката бръчка,
гравирана изящно над нослето...

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??