Jul 9, 2020, 8:27 PM

Летен дъжд 

  Poetry
1103 3 8

Колко е приятно днеска!
Дъжд навън лудее.

Слънчо май се е разсърдил,

скрил се е, не грее.

 

Нека да ви кажа тайно,

аз дъжда обичам!

Той ми прави топли локви,

ей сега ще тичам.

 

Пак във локвите ще скачам

с босите крачета.

А водата силно плиска

смелите момчета.

 

Те се мръщят, уж сърдити,

после с мен се смеят.

Нищо, че се сърди Слънчо,

нашите очички греят!

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??