May 18, 2007, 4:51 PM

Летете гълъби 

  Poetry
2459 0 10

От слънчеви лъчи

кошничка изплитам.

Поставям в нея

пъстри цветчета от мечти

и клонки напъпили надежди,

посипвам щедро

с целувки пеперудени

и славееви песни,

а от усмивки

красива панделка й връзвам -

нека щастие от кошничката да искри.


Бели гълъби към мен се приближават -

на рамото ми кацат,

                            гукат, пърхат със крилца.

Радват ме и ръка към тях протягам -

давам им с усмивка от любов зрънца.

Нежно кошничката с човчици повдигат.

Кръжат така над мен,

                                           махам им с ръце -

нека отлетят

и от мое име подарят я

на нечие самотно и тъгуващо сърце.

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??