May 27, 2007, 7:17 PM

Летни вятъре 

  Poetry
432 0 8
Ситен вятър в клоните потрепва,
гони подранилите мъгли...
Иска ми се да го скрия в шепа,
от прозореца преди да отлети!

Както ще си тръгнат и ятата,
както ще заглъхне песента...
Пращам ти целувка, летни вятъре!
Преди да те отвее есента!

Жълтите писма ще се разронят,
сетният им танц ще уловиш!
Ще разпратиш тъжният им полет,
заедно със летните мъгли!

Вятъре, целувам не за сбогом!
Следващото лято се върни!
Да разстелиш оня летен огън!
Да разплискаш топлите вълни!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??