Apr 21, 2020, 9:38 AM

Летящият охлюв 

  Poetry » Other
1430 1 9

 

Мазен охлюв се изхлузи

от трънаците бодливи

и наду червени бузи

пред врабчетата пискливи:

 

"Хей, пернати подскачачи,

нещо много сте щастливи?

Всеки може тъй да грачи,

да краде от чужди ниви!

 

Тъй е лесно! Да хвърчите,

да се стрелкате на воля.

Я елате да пълзите

сред тревите, много моля!

 

Кой не може да лети?

Хей сега, ще ви покажа!

Само майсторът пълзи!

С полет бърз, ще ви докажа!"

 

По стебло на трънка запълзя,

за засилка непозната.

Но надви го тежестта,

бързо тупна на земята.

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

The work is a contestant:

Човек се учи от що му се случи »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??