Apr 26, 2015, 2:16 AM  

Лице под камък трън да го погали... 

  Poetry » Other
374 0 2

 

 

 

 

Оградата се рони като пясък от ръжда.
Кучето преди, сега от мен е по- страхливо.
През вратата без да чука влиза есента.
Лято е, а всичко в мене е изгнило.
Не търся пътища. Бих тръгнал по чукари,
дори след всеки бледен слънчев лъч.
Лице под камък трън да го погали,
ще пищи от радост и ще се радва в гърч.
Загубих, но с отчаяна смелост оставам,
без пушка, облечен в униформата с медали.
На празници цветя в краката да подхвърлят

...загубилият всичко и  нищото го радва.


Ст. Русев

© Станислав Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Докосващо е,поезията е силна и ни прави съпричастни към тъгата ти. Поздрави!
  • "...загубилият всичко и нищото го радва"

    Силна - сентенциална поанта, ала Лао Дзъ.

    Поздравление за творбата, Станиславе!
Random works
: ??:??