„Ако не можеш да нахраниш
всички хора по света, то тогава
можеш да нахраниш поне един!"
Майка Тереза
Лицето на глада
Те са милиони малки деца
с лица, от глад бледи и изпити,
болката, неописуема в техните сърца,
отключва тайни, за повечето скрити.
Гладът ги сполетя, като цунами,
неочаквано, съпътствано от болестта,
доказателството - загуба на килограми,
а след нея и настъпването на смъртта.
Телата им са като живи скелети,
до безкрайност немощни и слаби,
а по последните в света отчети
броят им нараства, с невиждани мащаби.
Бузките им са грозно измършавели,
изпъкнали от глад, очите им стряскат,
и макар след всички лишения оцелели,
мъките им вместо да спират, се удължават.
Те се нуждаят от навременно спасение,
от спешни мерки, средства и храна,
повечето и от животоспасяващо лечение,
за да доживеят новото начало на деня.
Чрез помощи, за изход от тежкото положение,
държавите се опитват с проблема да се справят,
нека и ние изразим нашето състрадание,
милиони детски очи отново да засияят!
© fervor All rights reserved.
Поздрав!