Nov 25, 2023, 7:52 PM

Лилипути Великани 

  Poetry
316 6 3

Намерих чудната страна на лилипути.

Избили с радост всички великани.

Разказват, че от Бог били не чути,

но цялата Земя навред ги храни.

 

Били те дребни, но велики,

защото всичко могат да ядат

и нищо, че останали безлики,

те имали ужасно здрава плът.

 

В страната раждали се и високи.

Проблема си решили ей така.

Отсичали главите на посоки.

Еднакъв ръст е точна красота.

 

Не си мислете вече, че ги няма.

Напротив завладели са света.

Гигантите те казват са измама,

с която плашат своите деца.

 

Творят еднакви стихове и песни

с объркани, безсмислени слова.

Критерии в изкуството са лесни.

Шаблонни мисли, чиста празнота.

 

Отчаян съм, ще търся исполини.

Безумие сред лилипутска пустота.

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! И аз търся, ама рядко намирам...
  • Успех във търсенето, но съвет -
    Ще ги намериш само във архивите,
    че казал си го, в този свят проклет
    са лилипути всичките от живите...

    Поздравявам те.
  • Браво! Във вихъра на иносказанието❣️
Random works
: ??:??