Dec 2, 2020, 8:27 AM

Липса 

  Poetry » Civilian
534 1 2

Липса

 

Толкова много ми липсват усмивките.

а над маските гледат тревожни очи.

Не че аз съм спокоен, вдишвам жаден молитвите

и тъга в мен по погубена радост тъй скръбно звучи!

 

Грехове безчовечни ли с болки изплащаме,

тези горе ли дявол зъл с бяс облада?!

Без целувки, прегръдки посрещаме и изпращаме,

до кога, Боже мой, до кога?!

 

Всеки търси виновен, всеки очаква мисия,

всеки в илюзорна черупка се свил.

Ясно е, има световна престъпност,

явно е, нужна по-добра сила,

нов герой този свят от лоши спасил.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??