Есенко се настани
без тиради или свади
в нашата градина от липи
и ужасно се разпали.
С топла гръд и меки стъпки
в жълто, розово, червено
и кафяво, и зелено,
всеки стрък обагри... след това
заваляха пъстри листопади.
© Минка Параскевова All rights reserved.