Здравей, приятелю драг,
пак седнал си на своята маса,
а отвън отдавна е мрак,
ще се съмне след няколко часа...
"И какво от това - ще ми кажеш -
да, отвънка, но не и във мен..."
После мъдро от фаса ще дръпнеш -
ядовит, победен, огорчен...
Гледам, водка на масата има,
а мезето е мазен суджук.
Пак пиян си, а пиеш за трима,
май отдавна... заседнал си тук...
Ех, приятелю, помня преди
как мечтаеше да промениш този свят,
но той теб промени -
Стана друг... почти непознат...
Безработица, мизерия, грижи,
ден след ден те тровиха полека.
Грозни сцени, отровни обиди,
почти убиха във тебе човека...
Е, приятелю, поне няма да пиеш сам!...
Ето ме, и аз сядам тук.
Вяра не зная как да ти дам,
но нося водка и кило суджук...
Наздраве, а него хвърли го на скарата
да се пече, както печем се и ние.
Този живот такова ни мамата -
не ми се живее... но как ми се пие...
17.05.2015.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря и на теб.