May 11, 2017, 1:40 PM

Лудост ли е? 

  Poetry » Love, Free verse
428 1 13

Страшно е, когато човек е наранен,

когато не е живял щастливо.

Когато не си чул в живота си думите любовни.

Когато не е усетил нежността на хората и времето.

Боли, когато душата плаче и жадува.

Боли, когато си забравил какво ти носи

една прегръдка.

Нали щастието сами си го градим?

Не е ли то да си отвориш сърцето

за другия?

Не е ли щастие да вярваш в своята звезда,

Да си обичан и да обичаш?

Повелята гласи да следваме мечтите си!

Повелята гласи винаги да вярваме!

Или вече е лудост да мечтаеш?

Лудост ли е да обичаш силно?

Лудост ли е да говориш вечер с луната

за любимия?

Лудост ли е болка да изпитваш?

Лудост ли е че омразата си захвърлил?

И ако това е лудост, че обичаш, то значи,

че си щастлив, значи, че живееш, 

значи че те има на този свят.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??