Nov 8, 2022, 7:28 PM  

Луната изгрява 

  Poetry » Other
280 0 2

Луната изгрява червена и кръгла защото си има физични закони.

Чакалите вият като бесни хиени, защото така ги е учила майка им.

Навън си е просто едно студено пълнолуние, поредното.

И не знам защо и на мен ми идва да вия.

 

Погледнеш нагоре и всичко е черно,

Защото това в същност е цвета на небето. Истинският.

Онова синьото е просто рефракция, 

Следствие на пречупване на светлината в атмосферата.

 

Кучета лаят и чакат зимата,

Някакви сови пищят в гората - тяхна им работа.

Нормалните хора са далече в града, някъде в центъра.

Седнали на счупена пейка в Морската,

гледат луната и  вероятно пишат любовни стихотворения.

 

Седя и искам да ми е красиво.

Много ми липсва красотата.

Гледам я тая луна и просто си плача за романтика.

Обаче съм на село, при кукумявките, в тъмното.

И ми е едно такова никакво, диво.

Гледам луната и ми идва да вия.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??