Feb 25, 2012, 2:21 AM

Лунна диета 

  Poetry » Other
1307 0 3

Тези мои килца -

малко излишни,

ги имам отзаде, 

постоянно с тях

водя война, все

кантара товаря!

 

А не е виновен,

но пуст апетит,

така се родих

аз - пощалива.

Много лишения

търпях и търпя,

много вих срещу

луната красива.

 

Само няколко

часа остават,

аз приритвам

вече от глад.

Ех, тя, луната,

от злато да е,

не ще замести

топлия хляб.

 

Ама ще вия, 

щом трябва,

пък нейсе,

щом бедрата 

извая ми тя,

ще си взема 

залък от него -

от уханния,

мекия хляб.

 

Ще се смее

луната ехидно

отгоре ми, но

аз ще ям и ще

ям, и ще ям...

а после отново

ще грача, че не

става ми някой

сукман...

............

 

Ох, не мога!

Ще си взема

сега от хляба,

дето сънувам.

Пък друг път

ще вая бедра,

на другата фаза

пак ще гладувам.

 

 

© Ния Младенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??