Dec 7, 2007, 1:55 PM

Лятна нощ 

  Poetry
1185 0 8
Сърцето ми сега е пълно с теб,
душата ми ликува до полуда,
че себе си в лицето ти открих
след цяла вечност в търсене се лутал.

Капки дъжд по тялото блестят,
с дъх на мед в ръцете ми попиват.
Ненаситни юлските звезди в очите светят,
до дъно чашата на лудостта изпивам.

Искам те и мислите разцепват тишината
с копнеж по близостта вълшебна.
Обичам те! - не спират устните ми в тъмнината
да рисуват устните ти нежни.

По улиците тихи времето е спряло
и праха му капките измиват,
обожавам срещу мен лицето засияло,
искри-комети от очите да извират.

Дъхава нощта спокойна ни прегръща
и потапя ни във пазвата си тайна.
Стари блянове в мислите ни връща
и щедро ни дарява с мигове омайни.

© Стефан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??