Във очите на лютиче
слънчев лъч си сви венче!
Аз съм твоето момиче.
Ти си моето момче.
По ръката твоя дръзка
чувства като сок се стичат.
Топъл, облакът се пръска...
дъжд душата си съблича.
Свежи стръкчета на билки
ароматно в мен надничат!
Плодове на две костилки...
Ти – момчето. Аз – момиче.
Уж е август и е лято!...
Под крило на малко птиче,
с нежна песничка полято,
никне лятното кокиче!