Ах, как ми е лятно, светулчено
от безвремие дъхът ми замира
лавандулено, ароматно и щурчаво
нощите в спомени слива
А над мен звезди замечтани
трепкат далечни със свойта тъга
стели се мирис на сено от ливади
полита песен любовна в нощта
С теб сме в скута на безоблачно утре
безброй светулки ни намигват встрани
целувка дарили и лунни милувки
с каляска вълшебна се носим в мечти
И е сладостно, мирисно, цветно
щурците свирят своята песен в захлас
Вихри перчеми развяват лудешки
валсуваме с лятото своя приказен танц
© Валя Сотирова All rights reserved.