Лято
Лято - привечер гореща.
Срещнат поглед - Любов.
Плаха покана за среща
до крайбрежния мост.
Плаж от топъл пясък.
Море с тихи вълни.
Гларус прелита с крясък
над двамата влюбени.
Под бледа луна,
пред пътека лунна,
изгарят две тела
в любов безумна.
Зазорява зората,
разпръсва се мрака.
След любовта
раздяла ги чака.
От очите потича сълза.
Слели устни в целувка,
галят се той и тя
в последна милувка.
На гарата в тълпата
тя качва се на влака,
той маха от перона
за сбогом с ръката.
Потегля и този влак
със скърцащи железни колела.
Ще останат само пак -
спомен и страдащи сърца.
подпис:Малък Петко по бански
© Никола Яндов All rights reserved.