Jul 13, 2021, 7:40 PM

Лято е... 

  Poetry » Landscape
1174 10 0

Летен дъжд заромоля
по листата във гората,
после тихичко запя
песен нежна, непозната.
Капчици, като сълзи,
запрегръщаха земята
топли, свежи и добри
оросиха те цветята.
И прекрасен аромат
целия простор омая,
сто лъчи с палитрен цвят
полетяха към безкрая.
Сбраха се в дъга една,
низ от пъстри пеперуди,
затрептяха със крилца,
тъмнината да прокудят.
В пълноводната река
заблестяха изумруди.
Грейна дивната гора.
Летен полъх я разбуди.

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

8 Position

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??