Но тъй като (внезапно), заваля,
а вятърът е свикнал да не плаче,
извиках. Към прииждащия Мрак.
И знаех, че си Ти. И се вторачих!
И после те открих... А в Утринта,
щурчето (без да иска), се издаде.
Не спираше концерта си, хлапак.
А в мене пък мечтите бяха млади.
И можех да преглъщам. Самота!
И знаех да се радвам. И на птиче.
Да влизам във поредния антракт!
(Понякога). Защото те Обичам...
© Ангел Колев All rights reserved.