Тя идва силна и без покана
приседне в сърцето и е винаги желана,
ласките топлят тялото, лицето
ѝ събужда в тебе детето.
Само споменът за нея те топли,
умът реагира, изпраща вопли.
Дори мълчанието е част от любовта,
тишината води до кипването на кръвта.
Остани в отминалите мигове,
завръщането събужда страхове,
че може би няма да е същото
огнена и силна, оная могъщата.
Усещаш ли разливането на топлината,
нежността, която ти докосва рамената.
О, Господи, остави в мене тръпките
и чувството и затихването на стъпките.
© Йонка Янкова All rights reserved.