Mar 10, 2008, 11:07 PM  

Любов - излизай от шкафа 

  Poetry
705 0 9

Любов, стига се сърдила,

излизай от прашното шкафче.

Аз ли те затворих, не помня,

но е късно да искам прошка.

Любов,

защо не ми каза,

че без теб е толкова сиво.

да те бях  пуснала по-рано,

сега така ми е криво.

Излизай, знам, че си стара,

но пък ще обичаш разумно,

няма да вдигаш скандали,

нито ще се правиш на умна.  

Любов,

пропуснах моментите,

късно е да ги гоня.

Защо не ми каза

на 20, че на 40 ще се правя на скромна.

Любов, дай да те поизтупам

и да си сипем по чашка.

Наздраве

за всичко изгубено

и всичко, което днес не е наше.

Наздраве, любов

Не искаш да пиеш, така ли?

сърдита  и остаряла

Мълчиш.

все едно от  години, любов, нищо не си яла.

И  дали  не съм те направила грозна?

Грозна си, с вечната си невъзможност.

Уморена  ли?  

Отивай си в шкафа тогава

прашна, забравена и недостъпна, 

но да знаеш, Любов,

повече няма как да те пусна, 

Любов.

 

© Наталия Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??