Dec 21, 2014, 11:43 AM  

Любов от пръв поглед 

  Poetry » Love
312 0 0

Не съм си и помисляла, че любовта от пръв поглед съществува.

Докато не го видях една сутрин.

Виждала съм и по-хубави момчета, но той беше различен.

Имаше разрошена коса.

Очите му бяха ужасяващо черни на тази светлина.

Якето му беше разкопчано, въпреки студената сутрин.

Извади си цигарите и запали една.

Беше много мистериозен.

Вървеше спокойно напред и гледаше някъде в далечината.

После погледна мен и аз усетих как краката ми омекнаха.

Не съм се чувствала така от много време.

Устните ми се извиха в усмивка, но бързо погледнах в земята, защото ме беше срам.

После го погледнах отново и той все още ме гледаше.

И после се разминахме.

Мина на сантиметри от мен.

Усетих аромата му.

И после спрях и се обърнах назад.

Гледах го как се отдалечава все повече и повече.

Нямах търпение да го видя отново.

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??