Здравей Любов !
Навярно си последна,
не съм те викала, но ти дойде,
в прегръдка нежно да ме вземеш,
и приютиш, да бъдеш с мен...
С кристална обич сърцето да изпълниш,
в душата ми да всееш смут,
живота ми да преобърнеш,
да те почувствам за последен път .
Защото знам, че ти не си поредна,
ти породи копнежи и мечти,
като кинжал сърцето ми прободе,
и го остави да кърви...
Душата ми обсеби, тя е твоя,
обвърза я с невидими лъчи,
и бурно наруши ми ти покоя,
но нежност от сърцето ми струи...
Затуй аз знам - дори да си отидеш,
за мен ще си останеш Благослов,
до края с теб ще ми минават дните,
макар несподелена да си ти, Любов!
© Вероника Валери All rights reserved.