Dec 19, 2011, 11:28 AM

Любовчица 

  Poetry » Love
903 0 11

 

 

и в палачинковите сутрини

и в спагетените вèчери

все ме топлят неистово

малките ти котешки усмивки

девети триъгълник на Рая

по диаметъра на поглед

мълчиш неравноделно

а думите играят пантомима

сгушени в скута на устните ти

няколко изгубени кораба

всъщност кръгли сираци

акостират в сълзите ми

докато летящите риби

на юг от Юта

са вече в sushi леглата си

до склерата на белия прозорец

приютил зимни въздишки

и всички нежни снежинки

с ролкови кънки и ръкавици

в чаените си дъхави длани

между мокрите мигли

между всички мъниста

на любовната броеница

 

имам болежка отляво

страшилчице моя

закърпú сърчицето ми

да не кърви от любовчица

и ми стани изречение

докато още съм многоточие

докато още съм твоя

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??