Jul 1, 2014, 11:10 AM

Любовта на ангела 

  Poetry » Love
505 0 6

Акорд финален, ала струните все още
трептят под допира на твоята ръка,
хвани го и с диханието му среднощно
със нова песен посрещни деня
във образ на жена... А там ще видиш
на ангел белокрил душата нежна
и щом погледнеш във очите ще намериш
любов тъй чиста... Искам те, копнея...
Знам трудно е да хванеш ангел
дори да е останал без криле.
Нощта си тръгва, но ако останеш
сама ще легна в твоите ръце.
И приеми ме ти любяща и смирена
във погледа ми топъл погледни,
не съм аз приказна сирена,
ала на ангела сърцето в мен гори.
И давам ти живот със любовта си,
създавам те от мъничка искра
дарила ми нощта в съня си
да те превърна в сбъдната мечта...

И морни длани във косите ми вплети,
уханието им вдъхни и ме почувствай
На ангела  с крилете полети,
не се бави, прегръщай ме, докосвай...

© Биляна Битолска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??