Сред дивната природа във гората
една кошута с нежност, с топлина
наглеждаше си рожбата в тревата
и беше най-щастлива на света.
Не щеш ли, там, привлечен от петната,
съзря я горд елен със царствен сан,
в кошутата говореше жената
и сякаш казваше му тя: "Ела при мен."
Любов даряваше му с нежен поглед,
жадуваше за ласките й той.
И в този миг, във утрото тъй свежо,
тя сакаш шепнеше му: "Ти си мой."
След този миг на нежност и блаженство
еленът гордо се отдалечи.
Кошутата остана във тревата
над рожбата си мила тя да бди.
1981г.
© Снежана Кръстанова-Иванова All rights reserved.
Пълен с красота!
Поздравления!