Jan 15, 2024, 10:57 AM

Любовта на славея 

  Poetry » Love
269 9 13

Той ще дойде... поне се надявай,
сто ключалки по пътя разбил.
Ще се влюби плененият славей
до полуда в добрия април.

Всяка ледена дума и груба
ще превърже със сладък мехлем,
отънялата зимна коруба
ще пропука... и после съвсем

ще загуби ума си – останал,
просто влюбил се в птиче поет...
Кръстопътища... който да хвана,
ще ме води при него, напред...

Тихо вятърът, хукнал отвързан,
ще  нарони по стъпките цвят,
след целувката – плаха и бърза,
две души над света ще летят...

Долу, в ниското с взор любопитен,
изкривила врата си докрай,
пак тълпата с отрова в очите
присмехулно ще грачи: — Мечтай!

Той ще дойде! Душата ми птича,
ще възкръсне, а после открил,
славей само до смърт че обича,
ще си тръгне разплакан април...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??