Жена, като острие на бръснач,
като милваща врата гилотина,
като сълза на палач
попиваща в късче коприна.
С замах отваря райския портал,
за да те вкара... в черния си ад...
Отпиваш изворна вода, а пиеш кал -
Храната не засища твоя глад...
Ръцете просят жалка милостиня,
устата от молитви уморена
повръща късове сърце, като парченца диня,
надеждата изчезва умъртвена.
Стопява се и неродена любовта -
Една илюзия пред дверите на Хадес*,
и се превръща в кучешка храна
погълната, от кучето на ада**...
*****
А тя, жената, вече друг желае,
но пак в замяна няма да даде...
И с любовта му ще си поиграе,
за да нахрани... адовото псе...
____________________________________________
* - Хадес - бог на подземното царство в древногръцката митология. Брат на Зевс и Посейдон.
** - кучето на ада - Цербер, зловещото триглаво куче, охраняващо входа, към подземния свят на Хадес.
12.01.2017
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.