Aug 12, 2013, 1:08 PM

Магистрала "Струма" 

  Poetry » Other
302 0 4

Опъната стрела на лък
е новата ни магистрала,
а надлезът към село пък –
тетива е в ръката здрава.

Изстрелват се от тук така
коли и тирове по Струма
в асфалтовите две платна
с моторен рев и вой на гуми.

До мене глухо стига звук –
едно нестихващо бръмчене –
като водата от улук
напролет, при снеготопене.

По магистралата сноват
товарите ми от послания
за мил, отворен, мирен свят
на всички хора от Балканите.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??