Nov 16, 2017, 6:05 PM

Майчина утеха 

  Poetry » Phylosophy
212 1 2

Майчината ми утеха

е следа от памет древна.

Опитност преди човека,

като квас за хляб потребна.

Милост за бодли и цвете,

в гръдта ми – сто поеми.

Рáни да целувам леко,

да съм щит и стреме.

Мост през брод,

преди да падна,

пламък на огниво.

Приказчица изначална

от сърцето живо.

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??