Има ли по-светло място на Земята
от искрата в детските очи?
Има ли любов по-чиста, свята
от майчина, ми кажи?
Има ли по-нежна ласка в тишината
от детски, мънички ръце?
Цъфти ли някъде ухайно цвете,
както детско и невинно сърчице?
Цялата Вселена сякаш
се събира в детските добри души,
слънчев лъч проблясва в небесата,
щом усмивката им заблести.
Друга обич като тази няма,
толкова невинна, чиста и добра,
уж думата една е - "МАМО",
а във нея целият живот е пак събран!
Щастливо детство нека да им пожелаем,
пълно с весели игри,
защото много обич носят във сърцата
и радостни, безгрижни дни!
(Посветено на сина ми Марти, който утре навършва 7 години)
© Пламена Владимирова All rights reserved.
Ти си истински приятел!