Aug 19, 2013, 8:14 AM

Майка 

  Poetry » Other
528 1 3

           Майка

 

На залеза студената жарава

вечерникът раздухва във искри

и някак неусетно свечерява

над тъжно-замълчаните гори...            

                      

Жена във черно бавно се прибира,                     

умора скръбна в  крачките личи-                

внезапно трепва, цялата вибрира                 

с пресъхнали от чакане очи...     

 

На прилеп със криле една незвана

тревожна жал в душата й гнезди-

заглъхва стон последен от камбана,

виновно мигат първите звезди...

             

Вратата все отключена оставя-                           

надеждата похлопва и в съня...                     

В пътечката обрасла със забрава                  

жълтее още ланшната трева...                         

 

Знам Времето безмилостно изтрива                       

ненужното във чуждите души,                            

но в Майката тревогата е жива                        

със Вярата, която я държи...                            

 

... И жив ще е Синът, докато бие                     

в гръдта отляво Болката света,                

а Слънцето изгряло не открие                       

за първи път- заключена врата...

                                                                                      

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??