Aug 8, 2019, 9:16 PM  

Майка 

  Poetry
824 9 11

Без грим и червило, на цветната рокля
слънцата в очите ми днес ми отиват.
Обичаща вече е моята роля,
защото съм майка. С това съм красива.

 

Открадна ми вятърът кичур немирен, 
но в рамка нещата отдавна не слагам.
Защото съм майка. Без час и без спирка.
До крайната гара на моята младост...

 

Пак слушам как сойка оглася гнездото,
и с обич на рожбите малки говори.
Защото е майка. А птичите ноти
политат напевно и леко нагоре.

 

И ето, дъждът ще докосне земята.
Сълзици кристални небето ще рони.
А черната почва, по майчински свята,
 с любов ще откърми дървесните клони.

 

 

Честит рожден ден, мамо!

08.08.2019 г.

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??