Jul 9, 2021, 12:16 AM

Майка 

  Poetry » Other
255 1 4

В лятната жега, в летния пек

гугутчица сива измътва яйца.

Над хорската глъч и над въздуха лек

гнездото притопля, очаква деца.

 

От рехави съчки е нейният дом

и лесно се вижда, че не е богат.

Граден от семейство да бъде подслон

за новите рожби на божия свят.

 

От седмица дълга не мърда, не шава

водичка не пийва, не хапва храна.

Главичка върти и света наблюдава

от страх да не дойде от нейде беда.

 

След двадесет дена тя майка, ще стане,

две човчици малки, ще пискат на глас,

а Господ добър във ръце ще ги хване,

ще милва, ще слави живота тогаз.

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??