Dec 12, 2008, 10:46 PM

Мал шанс 

  Poetry » Humour
1130 0 3

 

МАЛ ШАНС

 

"Да отидеш със жена в полето

и непроменена да я върнеш,

както е била преди да тръгне!

Ах, дано във камък се превърнеш!"*

 

Аз отидох с нея във гората!

Бе гората в есенна позлата,

в меки пъстри багри пременена,

грейнала със жълтото на клена,

с тъжна красота!

И се лееше от небесата 

топла и лазурна, синевата!

 

Толкова горещо я желаех!

 

Галех я, прегръщах я, целувах,

на извивките й се любувах.

и какво ли, Господи, не правех,

за да разгоря и в нея пламък!

 

Но тя нямаше сърце, а камък!

 

И непроменена си я върнах -

както е била преди да тръгне.

 

После с дружката си споделила:

 

- Над мерака му се бях смилила,

че и аз, изглежда, го обичах!

Но ме беше срам да се събличам -

като гащите ми бяха мръсни!

 

____

* Куплетът в кавичките е от стихотворение на Ваня Петкова.

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Голямо нещастие!Но е било за добро!
    Благодаря ти Ангар,че ме накара да се посмея от сърце!
  • Срахотно !!! ...,че ми дотегна от "сериозна" лирика ...
    Благодаря за усмивката
  • Опаааа... Усмихвах се до едно време.
Random works
: ??:??