Dec 30, 2013, 12:39 AM

Малка мишчица гризана... 

  Poetry
1463 0 5

Малка мишчица гризана
дом да си строи захвана.
Сбра си сухи клонки, шума,
мъх връз тях застла безшумно.
Жълъдчета трупа, трупа
в топличката си хралупка –
цяла зима да си хрупка.
И на края за завеса 
стръкче папрат си донесе.
Хапна жълъди богато 
и полегна си в кревата.
А на сутринта се буди,
гледа вънка – що за чудо! –
цяла нощ капчукът леден
я зазиждал в яка клетка.

\"\"

© Красимир Тенев All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??