Jan 7, 2018, 7:58 PM

Малката кибритодраскачка (или да срещнеш Надежда) 

  Poetry » For kids
639 8 12

 

Среща с едно вироглаво момиче,

вятърът дето пилее с години,

случва се точно във вторник магичен –
вторникът днес, не е някой предишен. 

 

Именно тя е в червения залез 

свито вълшебство преди да изгрее.
Просякът чака я в градския надлез,

скрил минзухарчета в джоба за нея. 

 

Някои знаят, че не за петаче 

къса парче от кашон за подложка.

Сяда върху му, но не и да плаче, 

даже кибрит да продава не може. 

 

Миг или два за отмора и диво

драсва поредната клечка, понеже 

днес уговорката с мен ѝ отива,

утре при друг ще отскочи Надежда.

 

(вторник)

© Мая Нарлиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??