Nov 9, 2020, 1:23 AM

Малките неща 

  Poetry
864 3 2

В днешно време няма чудеса,

казват повечето хора;

слепи са за малките неща,

смазани от душевна умора.

 

Но нима не е малко чудо

всяка ласка от любим човек;

или целувка от която сърцето бие лудо

и се чувстваш като перце лек.

 

А не е ли чудо красивия пейзаж,

който кара дъхът ти да спре;

или топлия пясък и мекия плаж,

слънцето, небето, дъха на море.

 

Не е ли чудо всяка книга

или стих, който може да те стопли;

парче вдъхновение от тях стига

да забравиш всичките си вопли.

 

Чудо е на птиците песента.

Чудо е всяка жива твар на земята.

Чудо са сезоните, дори есента,

когато разноцветни са листата.

 

Всъщност чудото се крие там

- във всяко малко нещо;

всеки може да го види, знам,

стига да вярва в чудесата горещо.

© Татяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Ви за коментара, Lilia_Anna (Boyana). И аз съм на същото мнение. Искрено се надявам да има все повече хора, които се радват на малките неща и имат сърце за да ги оценят.
  • Харесва ми чудото на малките неща! Достатъчно е да имаш сърце за тях!
Random works
: ??:??