Jan 19, 2022, 10:42 AM

Малък Сечко и Мечо 

  Poetry » For kids
437 0 4

 

 

      Малък Сечко февруари

      доиде след брат си - януари 

      и сняг навсякъде завари.

 

     -Какво да правя - той си рече-

     навред затрупано е вече,

     в хралупа спи си малко мече.

 

     Да изпреваря искам батко,

     че мойто време е по-кратко.

     Мечето спи си сладко,сладко.

 

     За него хич не ми е милно.

     Ще взема да задухам силно

     макар за мен да е усилно.

 

     А Мечо пък не ще да знае

     и за фъртуните нехае,

     в съня си за медец мечтае.

 

     Той има си дебел кожух,

     за лошият нрав на Сечко е глух.

 

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

The work is a contestant:

Сечко Февруари »

17 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??