Oct 28, 2010, 1:52 PM

Мамо 

  Poetry » Other
462 0 5

И какво? Аз живея сред хора

и  навярно сред тях ще умра.

Затова няма смисъл да споря,

а  да видя свойта вина.

 

Мамо, късно е, знам, за промяна.

“Все си същата” - казваш ми ти.

И се сърдиш, че често ме няма,

че не мисля за тебе дори,

 

че по чувства все искам да съдя,

че все искам да ме разбереш,

че свободна все искам да бъда

и че мисля само за “днес”.

 

Мамо, късно е, знам, за промяна

и все пак – не си тръгвай от мен!

За присъди все още е рано,

а пък времето – как ще го спрем?

 

Как ще върнеме нашето “вчера”

да поправиме всички беди?

Разпиляното наше доверие

трябва с тебе да търсим сами.

 

Мамо, късно е, знам, за промяна,

но раздялата – нали ще спрем?

Още много истинска, вярна

обич само за теб пазя в мен.

 

                        София, 19.11.88 г.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??