Feb 15, 2009, 9:49 AM

Марините ядове 

  Poetry » Humour
1423 0 13

Марините ядове


Снощи, кога се прибирах
(бех си пийнал мало више)
видох комшийкята Мара,
как си солзи жално брише.

Па поспрех се и я питам:
-Оти цивриш ма Марийо?
-Оти дъртите кочеве,
Вуте вчера го пребио!

Ама он си е виновен...
Що дири пиян у кошара?
Вместо овци да издои,
на коча топките добара!

Па тогава се разлютил
църнио овен рогат...
потрошил бая ти Вуте -
днес он вече е сакат.

Сега лежи сирот дома,
саде стене, охка, пашка,
до клозето кога оди
се подпира на тояжка.

Те затуй си рева, Геле,
оти немам си късмет,
нема кой да ми помага
да вършим пустио измет!

© Валентин Добрев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??