Feb 26, 2010, 9:12 PM

Мартенички 

  Poetry » For kids
2314 0 16

 

 

Мила бабче, тук ела

и бъди така добра,

мартенички направи,

може две, а може три.

 

Ето - с бялото кончè,

ще направим сърчице,

а червеното по края

става за украса, зная.

 

Най-красивата - за мама,

с мойта обич тъй голяма.

Нека да е бяла и червена,

като слънчице засмена!

 

Хайде, бабо, не се мръщи,

има и за всички вкъщи.

Сутрин рано бърже-бърже

на ръцете ви ще вържа.

 

Тия пъстри мартенички

ще направят здрави всички.

Вест донасят - с птичи полет

скоро тук пристига пролет!

 

 

                        Честит празник в аванс, приятели!

                        Баба Марта здраве да ви дава!

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??