May 24, 2013, 10:25 AM  

Мечта 

  Poetry » Other
308 0 0

Моя звездна мечта,

литваш пак нависоко:

вечната простота –

птица в полет... и скока.

 

Парашутът над мен

не разтвори кълбето.

Все така запленен,

съзерцавам небето.

 

Как се рее сокол,

самолет как пресича

през картечен оскол

с наранената птица.

 

Колко нощи не спах!

Денем горе поглеждах,

но така не съзрях

тази сбъдна надежда.

 

От Гагарин до днес

що ракети летяха!...

И мечтая в унес

тук, от моята стряха.


Ако аз не летях

моят внук нека литне

и от звездния прах

да откъсне мечтите.


© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??