Във утро призрачно на полуздрач,
събужда изгрев тихи сенки.
Почуква нейде тайничко кълвач,
денят просветва в облаците леки.
Издига светлината нежните лъчи,
росата блясва мигом в бяла пара.
И водни капчици ли са, сълзи,
от плач безшумен при олтара.
Животът блясва неразбрал,
тъгата нощна този ден да вземе.
И само мъка ли съм насъбрал,
на жертва за любов да я приеме.
Но тя се рее като призрак бял,
и питам има ли за мене време.
Че тежко е от нея да съм неразбран,
и път да няма, но по него ще поема.
И лутането в мрака е като безкрай,
а мъката превръща пролетта във есен.
Аз моля те със чувствата ми не играй,
върни ми любовта и твойта песен.
Ще бъдем заедно отново с тебе там,
на мястото вълшебно горе при скалите.
И за съмненията на душата твоя знам,
за тебе от небето ще сваля звездите.
Щастливи да сме заедно отново с теб,
душите слети да са в нощите и в дните.
Животът кратък е и няма много време знай,
а има само за любов, онази от мечтите.
© Петър Петров All rights reserved.