Sep 8, 2014, 5:15 PM  

Между Холивуд и Боливуд – 5 (Шеф) 

  Poetry » Humour
535 0 7

Моят шеф ми е комшия.

Респектиран съм – не крия!

Щом излезе на балкона,

сякаш седнал е на трона!

 

Най-почитан е в квартала,

не говори "ала-бала" –

винаги с костюм наточен,

делови и много точен!

 

А в кварталната ни кръчма

дойде ли, все той поръчва –

и без повод, и на парти,

и като играем карти!

 

Седне срещу мене шефа –

казвам "пас", той казва "Трефа!"

Всички мои карти знае...

но пред другите си трае!

 

Аз постигам всичко с клизма!

Той – живее в комунизма:

има много подчинени,

няма никакви проблеми!

 

Сам диктува правилата!

Та... затварям си устата!

Може да не съм съгласен,

но... е шеф, и е опасен!

 

Все мълча... реда си чакам...

мъничко да се отракам...

той от мен да има нужда –

за да расна в свойта служба!

 

Всяка вечер на главата

сол ми трие и жената...

Вкъщи щяла да изкука,

че умирала от скука!

 

Мерне шефа ми отсреща –

бий самара, да се сеща... –

грим тя слага, вие къдри,

на прозорците се мъдри!

 

Вчера спира ме позната:

– Митре, гледай си жената!

Тъй наконтена и млада,

може да те изненада!

 

Днес пък шефът ме повика:

– Митре, твоята Иглика

още ли е безработна?

– Дда... – сърцето ми се кротна.

 

– Утре нека дойде в къщи! –

казва той и вежди мръщи.

– Събеседване ще почна

в девет. Ама... да е точна!

 

Сякаш съм с парцал ударен...

Но на шефа – благодарен!

Че ще... назначи жената

и ще ù даде заплата!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Еххх шефовете бре... доволно се хилих. Поздрави!
  • Следя го твоя сериал, много е добър и за Холивуд, и за Боливуд
    Иначе си е Бългериън кънтри мурафет
  • Ха така!
  • !
  • Ех, Мариане!...

    Благодаря за усмивките и удоволствието!
  • Поздрав, Мариане!
    Сефтето днес ще ти направя и дано добър е края, че не съм от късметлиите, но пък първа се развеселих от вълшебния ти стих!
    Четах го с удоволствие, но внимавай за жена си!
    Възхитена съм и чакам най-вероятно - продължение...
    Браво, браво, браво!
Random works
: ??:??